logo
امروز : یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۷:۲۶
[ شناسه خبر : ۵۱۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
استاندار زنجان:

هیچ نیازی به افزایش محدوده شهری نداریم/ بسیاری از مشکلات حاشیه نشینی را در مسکن مهر شاهد هستیم

هیچ-نیازی-به-افزایش-محدوده-شهری-نداریم-بسیاری-از-مشکلات-حاشیه-نشینی-را-در-مسکن-مهر-شاهد-هستیم

 استاندار زنجان با تاکید بر اینکه هیچ نیازی به افزایش محدوده شهری در حال حاضر نداریم، گفت: 6 هزار و 400 هکتار زمین در محدوده شهری استان داریم که بیشتر از جمعیت شهری استان است.

به گزارش موج رسا; اسدالله درویش امیری، ظهر امروز در هفتمین ستاد فرهنگی و اجتماعی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی با کارگروه تخصصی امور فرهنگی و اجتماعی استان زنجان اظهار داشت: 20 هزار قطعه زمین نیز در محدوده 6 هزار و 400 هکتاری زنجان هنوز ساخته نشده است که با توجه به این میزان محدوده شهری نیازی به افزایش محدوده شهری در حال حاضر نداریم.

وی تاکید کرد: با اضافه شدن محدوده جدید به محدوده شهری در آینده با مشکل کمبود خدمات شهری و عمومی مواجه می شویم که در این زمینه لازم است در ابتدا محدوده های فعلی شهری پر شده و سپس محدوده شهری جدید اضافه شود.

 استاندار زنجان ابراز کرد: حاشیه نشینی و پیامدهای آن انکارناپذیر است و اتفاق نظری در بین مسئولان در رابطه با حل این معضل در سطح کشور وجود دارد.    وی تصریح کرد: معتقدیم بسیاری از آسیب های اجتماعی نشات گرفته از حاشیه نشینی در شهرها بوده است که این موضوع   از دهه 70 در کشور با مهاجرت روستائیان برای رفع مشکل بی آبی و یافتن فرصت شغلی آغاز شده است.

این مقام مسئول یادآور شد: اهالی روستاها برای یافتن آب از روستای خود به روستای دارای آب و از روستا نیز به صورتی سلسله وار به دهستان، بخش ، مرکز شهرستان و در نهایت به مرکز استان مهاجرت کرده اند اما با توجه به منابع خوب آب در روستاها ی استان ما کمتر شاهد شکل‎گیری این پدیده در زنجان بوده‎ایم.

* مدیریت منابع آب مهمترین اقدامات در راستای جلوگیری از حاشیه نشینی شهرها

درویش امیری حفظ منابع آب و مدیریت درست منابع آب را یکی از مهمترین اقدامات در راستای جلوگیری از حاشیه نشینی در شهرها دانست و تاکید کرد: آب اولین نیاز حیات مردم است  که در صورت خشک شدن آن زندگی و اشتغال مختل می شود که در ادامه استمرار این وضعیت به افزایش حاشیه نشینی در شهرها و مشکلات ناشی از آن منجر می شود.

وی میزان جمعیت ساکن در روستاهای استان را 10.5 درصد بالاتر از میانگین کشوری دانست و گفت: خوشبختانه با حفظ منابع آبی و نیز ایجاد فرصت‎های شغلی می توان از بروز کلیدی ترین عوامل مهاجرت روستائیان به شهرها جلوگیری کرد.

استاندار زنجان با اشاره به لزوم توجه به تامین زیرساخت‎ها و خدمات عمومی به مساکن مهر در شهرها ابراز کرد: در صورت عدم استقرار امکانات و خدمات عمومی در مسکن مهر، این مناطق نیز می‎توانند به عنوان مناطق کم برخوردار و حاشیه نشین تلقی شوند که امروزه ما بسیاری از مشکلات حاشیه نشینی را در مسکن مهرنیز شاهد هستیم.

* باید تلاش کنیم تا ناهمگونی اجتماعی را در این مناطق کمتر کنیم

درویش امیری با بیان اینکه 13.5 درصد از جمعیت کشور در سکونتگا‎ههای غیر رسمی ساکن هستند، عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا ناهمگونی اجتماعی را در این مناطق کمتر کنیم چراکه ما نمی توانیم امروز به طور مستقیم به تمامی خانواده های این مناطق کمک کنیم .

وی با اشاره به لزوم گسترش ارائه خدمات عمومی در این مناطق تاکید کرد: ایجاد پارک های محلی و افزایش خدمات عمومی در این محلات می تواند در کاهش بسیاری از آسیبهای اجتماعی و نیز کم کردن محدودیت‎های زندگی در سکونتگاه‎های غیر رسمی موثر واقع شود و شهرداری‎ها تا حدودی به این امر ورود پیدا کرده اند.

در ادامه این جلسه مسیح الله سلطانی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان روند شکل گیری مناطق حاشیه نشین در استان را مربوط به دهه های 60 و 70 دانست و تاکید کرد: متاسفانه ما با کمبود خدمات شهری و زیرساختهای مطلوب در این مناطق مواجه هسیتم.

  این مقام مسوول با اشاره به فقر اقتصادی و فرهنگی در این مناطق ابراز کرد: تراکم بالای جمعیت، عدم برخورداری از خدمات مناسب فرهنگی و اجتماعی مثل کتابخانه‎ها و مراکز بهداشتی ، فرهنگی و ورزشی شدیدا در این مناطق وجود دارد.

وی میزان بافت فرسوده در شهر زنجان را 220 هکتار عنوان کرد و گفت: 300 هکتار بافت فرسوده نیز در سه شهر ابهر، خرمدره وجود دارد که معابر کم عرض، مقاوم نبودن ساختمان‎ها و ناپایداری سازه‎ها از جمله ویژگی های این مناطق است.

سلطانی یادآور شد: تا پایان 93 بیش از 42 درصد از مالکان در این مناطق توانستند مجوز نوسازی را دریافت کنند. 

*زنجان جزو 15 استان مشکل دار کشور محسوب نمی شود

وی با اشاره به مشکلات ساکنان مناطق حاشیه نشین یادHور شد: خوشبختانه آمارها نشان می دهد که میزان ساکنان سکونتگاههای غیر رسمی پایین تر از تراز نرم کشوری بوده و جزو 15 استان مشکل دار کشور محسوب نمی شود اما  مواردی همچون فرار از منزل، کودکان خیابانی و بزهکاری های اجتماعی در این مناطق بیشتر است.    وی با اشاره به ضروری بودن برخی از اقدامات دستگاه‎ها در رابطه با کاهش آسیب های اجتماعی در سکونتگاه‎های غیر رسمی ابراز کرد: ساماندهی کودکان کار خیابانی، احداث مراکز فرهنگی، هنری و کتابخانه‎ها، توانمندسازی اقتصادی ساکنین این مناطق، راه اندازی اورژانس های اجتماعی می‎تواند به عنوان بخشی از وظایف دستگاه‎ها در این مناطق مورد توجه قرار داده شود./ک

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر